I dag skulle vi være med til at slagte en hane. Bård havde taget en flot hane med. Det var lidt underligt at stå og kigge på den og vide at nogle timer senere skulle vi spise den.
Slagtning af hanen
Partering med kyndig vejledning
Vi fik godt forklaret, hvordan vi kunne sikre at hanen ikke flaksede rundt efter den havde fået hovedet hugget af. Med tov blev den holdt fast i ben.
Hovedet røg og den var stadig varm.
Her undersøges næbet nærmere
Bård fortæller om de enkelte dele af hanen. Hvad er nu luftrøret og hvordan kværner hanen maden når den ingen tænder har.
Hanen blev plukket og vi kunne lave suppe af den.
Materialer.
Levende hane
Tov
Økse
Kniv
Målgruppe - større børn
Tanker omkring aktiviteten
Man sætter mere pris på maden efter man har set dyret i live inden det skal spises. Børn vil helt sikkert kunne få nogle gode oplevelser ud af aktiviteten og måske blive klogere på hvor maden kommer fra.
Man skal som den der står for aktiviteten have prøvet det før og have styr på teknikker og at gøre det forsvarligt, så ingen bliver syge.







Ingen kommentarer:
Send en kommentar