26. oktober 2012

Varmrøget ørred

Endelig var der mad!!



Den fine fisk blev tilberedt med porre og frisk timian efter den var blevet saltet - saltet i meget salt!!. 
Den skulle nu varmrøges over gløder i ca. en halv time.



Her er gløderne godt i gang og ørrederne bliver røget.


Der var gang i gryderne og nok at se til.

Menuen bestod ikke kun af frisk fisk. Der var også snittede grøntsager i lidt olie.





Rødbedepandekager og brød.






Næsten alt fisk blev spist. Den smagte også rigtig godt !

Materialer
Friske fisk
Urter og grøntsager
Mel mv til brød
Bøgeflis til at ryge fisken over


Målgruppe - børnehavebørn og op

Tanker omkring aktiviteten
Det var skønt at kunne spise fisken vi nu havde brugt så meget tid på at ordne, tegne, undersøge osv. Det var oplagt at tilberede den gode fisk og vi fik dejlige grøntsager til, som var svitset i lidt olie. Børn ville sagtens kunne være med til at ordne fisk og grøntsager samt lave brød og pandekager over bål. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar